OT: Mat & vin-tråden!

Cigarrer och allt som hör till, det goda livet.

Moderator: Klubbmedlemmar SmCS

Post Reply
User avatar
Bukfaçon
Härold & Lexikograf
Posts: 1984
Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
Location: Gränna, Smålands Monaco
Contact:

OT: Mat & vin-tråden!

Post by Bukfaçon »

Mat för riktiga män: http://www.kostdoktorn.se/bacon-explosion

Jag tro vidare kommentarer vara överflödige.... :lol:

B
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Ellge
Hederssmålänning
Posts: 496
Joined: Sun 08 Jun 2008, 14:57
Location: Västra Frölunda

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Ellge »

Ännu en som hittat detta. Kollade tidigare idag.
Kan väl nämna att vi kört något liknade i mindre skala och älgfärs istället för korv.
Och kört i ungnen istället för grillen (har ingen).
Och grymt gott. Till detta hade vi ett gott rött från Loire, La Grille.
Nu snart dags för kvällens garrar.
Hatbra / Lasse
User avatar
Wagnerian
Hederssmålänning
Posts: 649
Joined: Sun 01 Feb 2009, 17:22
Location: Spånga - snart en del av Småland

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Wagnerian »

Säga vad man vill om den anrättningen B, men kolhydratfattig var den nog :D däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....

Wagnermannen :puff:
Cigarrökare i alla länder, förröken eder...
User avatar
Martin Nilsson
Ambassadör för SmCS i NL
Posts: 41
Joined: Thu 29 May 2008, 11:29
Location: Voorburg, Nederländerna

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Martin Nilsson »

Bukfaçon,

Sort tack för ditt fantastiska recept-tips. Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?

Fett och kött, mat som mättar.

/Martin
"Quoi que puisse dire Aristote et toute la Philosophie, il n'est rien d'égal au tabac: c'est la passion des honnêtes gens, et qui vit sans tabac n'est pas digne de vivre."
----------
Jean-Baptiste Poquelin (Molière)
User avatar
Bukfaçon
Härold & Lexikograf
Posts: 1984
Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
Location: Gränna, Smålands Monaco
Contact:

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Bukfaçon »

Martin Nilsson wrote:Bukfaçon,

Sort tack för ditt fantastiska recept-tips.
Väl bekomme broder!
Martin Nilsson wrote: Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Ja, det är just frågan det. Kör med stektermometer om du har. När jag skall prova så kommer jag baka den en timme och sedan känna på den; är den då "fast" så är den säkert klar!
Wagnerian wrote:Säga vad man vill om den anrättningen B, men kolhydratfattig var den nog :D däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....
Nä, det är den nog inte, men jag behöver tack och lov inte bekymra mig om det. I mitt fall är det just kolhydraterna som orsakar problem (å g.a. medicinering).

B
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Ellge
Hederssmålänning
Posts: 496
Joined: Sun 08 Jun 2008, 14:57
Location: Västra Frölunda

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Ellge »

Lite komplettering till mitt inlägg med älgfärs.
Går lika bra med annat malt kött.
Mycket goda kryddor, blandade pepparvarianter, rosemarin mm. Även använt en hackad riktig choritso.
2 paket bakon, 280 gram, till ett ½ kilo färs.
Och ovanpå färsen en hel del vällagrad ost. Västerbotten!!!
Allt så tätt som möjligt innan det skall in i ugnen. Och tillräckligt länge där för att osten skall smälta. Blir oftast runt 80 graders innertemp.
Grymmegott och minimalt med kolhydrater :razz: :applad:
Hatbra / Lasse
User avatar
Bukfaçon
Härold & Lexikograf
Posts: 1984
Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
Location: Gränna, Smålands Monaco
Contact:

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by Bukfaçon »

Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?) :mrgreen:

Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?

Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten! :cool2: Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?

B
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
User avatar
kent
Metal Carebear
Posts: 983
Joined: Wed 14 May 2008, 05:45
Location: HOK

Sv: Mat & vin-tråden!

Post by kent »

Bukfaçon wrote:Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?) :mrgreen:

Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?

Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten! :cool2: Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?

B
Kakao funkar kanon. Själv älskar jag Kakao o chili, detta är verkligen en krydda ni skall köpa och ni lär inte bli besvikna...
SER DÅLIGT NÄR JAG BLUNDAR...
Post Reply