Mat för riktiga män: http://www.kostdoktorn.se/bacon-explosion
Jag tro vidare kommentarer vara överflödige....
B
OT: Mat & vin-tråden!
Moderator: Klubbmedlemmar SmCS
- Bukfaçon
- Härold & Lexikograf
- Posts: 1984
- Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
- Location: Gränna, Smålands Monaco
- Contact:
OT: Mat & vin-tråden!
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Sv: Mat & vin-tråden!
Ännu en som hittat detta. Kollade tidigare idag.
Kan väl nämna att vi kört något liknade i mindre skala och älgfärs istället för korv.
Och kört i ungnen istället för grillen (har ingen).
Och grymt gott. Till detta hade vi ett gott rött från Loire, La Grille.
Nu snart dags för kvällens garrar.
Hatbra / Lasse
Kan väl nämna att vi kört något liknade i mindre skala och älgfärs istället för korv.
Och kört i ungnen istället för grillen (har ingen).
Och grymt gott. Till detta hade vi ett gott rött från Loire, La Grille.
Nu snart dags för kvällens garrar.
Hatbra / Lasse
- Wagnerian
- Hederssmålänning
- Posts: 649
- Joined: Sun 01 Feb 2009, 17:22
- Location: Spånga - snart en del av Småland
Sv: Mat & vin-tråden!
Säga vad man vill om den anrättningen B, men kolhydratfattig var den nog däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....
Wagnermannen
Wagnermannen
Cigarrökare i alla länder, förröken eder...
- Martin Nilsson
- Ambassadör för SmCS i NL
- Posts: 41
- Joined: Thu 29 May 2008, 11:29
- Location: Voorburg, Nederländerna
Sv: Mat & vin-tråden!
Bukfaçon,
Sort tack för ditt fantastiska recept-tips. Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Fett och kött, mat som mättar.
/Martin
Sort tack för ditt fantastiska recept-tips. Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Fett och kött, mat som mättar.
/Martin
"Quoi que puisse dire Aristote et toute la Philosophie, il n'est rien d'égal au tabac: c'est la passion des honnêtes gens, et qui vit sans tabac n'est pas digne de vivre."
----------
Jean-Baptiste Poquelin (Molière)
----------
Jean-Baptiste Poquelin (Molière)
- Bukfaçon
- Härold & Lexikograf
- Posts: 1984
- Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
- Location: Gränna, Smålands Monaco
- Contact:
Sv: Mat & vin-tråden!
Väl bekomme broder!Martin Nilsson wrote:Bukfaçon,
Sort tack för ditt fantastiska recept-tips.
Ja, det är just frågan det. Kör med stektermometer om du har. När jag skall prova så kommer jag baka den en timme och sedan känna på den; är den då "fast" så är den säkert klar!Martin Nilsson wrote: Hur länge tror du den behöver i en vanlig ugn?
Nä, det är den nog inte, men jag behöver tack och lov inte bekymra mig om det. I mitt fall är det just kolhydraterna som orsakar problem (å g.a. medicinering).Wagnerian wrote:Säga vad man vill om den anrättningen B, men kolhydratfattig var den nog däremot inte så kalori- o kolesterolfattig dock....
B
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Sv: Mat & vin-tråden!
Lite komplettering till mitt inlägg med älgfärs.
Går lika bra med annat malt kött.
Mycket goda kryddor, blandade pepparvarianter, rosemarin mm. Även använt en hackad riktig choritso.
2 paket bakon, 280 gram, till ett ½ kilo färs.
Och ovanpå färsen en hel del vällagrad ost. Västerbotten!!!
Allt så tätt som möjligt innan det skall in i ugnen. Och tillräckligt länge där för att osten skall smälta. Blir oftast runt 80 graders innertemp.
Grymmegott och minimalt med kolhydrater
Hatbra / Lasse
Går lika bra med annat malt kött.
Mycket goda kryddor, blandade pepparvarianter, rosemarin mm. Även använt en hackad riktig choritso.
2 paket bakon, 280 gram, till ett ½ kilo färs.
Och ovanpå färsen en hel del vällagrad ost. Västerbotten!!!
Allt så tätt som möjligt innan det skall in i ugnen. Och tillräckligt länge där för att osten skall smälta. Blir oftast runt 80 graders innertemp.
Grymmegott och minimalt med kolhydrater
Hatbra / Lasse
- Bukfaçon
- Härold & Lexikograf
- Posts: 1984
- Joined: Fri 11 Apr 2008, 00:00
- Location: Gränna, Smålands Monaco
- Contact:
Sv: Mat & vin-tråden!
Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?)
Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?
Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten! Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?
B
Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?
Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten! Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?
B
"Punschen och havannaröken, höja människan över öken." Albert Engström
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Svenskt Cigarrlexikon - Sveriges största cigarrblogg!
Sv: Mat & vin-tråden!
Kakao funkar kanon. Själv älskar jag Kakao o chili, detta är verkligen en krydda ni skall köpa och ni lär inte bli besvikna...Bukfaçon wrote:Men hallå, vad har vi här då? En tråd som sover törnrosasömn?! Återupplivning! (Eller "konstgjord andning"?)
Jag griljerar just julens andra julskinka i ugnen. När jag stod och rörde äggula med diverse olika senapssorter fick jag ett, eventuellt, genidrag: kakao i senapssmeten! Vad tror ni? Hit eller shit?
Det här skulle man ju kunna ta ytterligare några steg: finpulvriserad cigarrtobak i smeten! Havanna för de strikta eller brasil för de som vill ha det lite sötare! Kanske java för oss som vill ha en skarpare griljering?
B
SER DÅLIGT NÄR JAG BLUNDAR...