Santa Damiana (Dominican) Torpedo - Kommentarer och betyg

Cigarrer och allt som hör till, det goda livet.

Moderator: Klubbmedlemmar SmCS

Post Reply
User avatar
Daniel P
Generalsekreterare
Posts: 3984
Joined: Thu 10 Apr 2008, 18:55
Location: Jönköping

Santa Damiana (Dominican) Torpedo - Kommentarer och betyg

Post by Daniel P »

Facon: Torpedo (52x155).

Paket: Låda med 25 st.

Bild: http://cigarrummet.com/miva/graphics/00 ... orpedo.jpg

Pris: 1490:-/låda eller 69:-/st på cigarrlagret.se.

Röktid: 60-90 minuter.

Kommentar: Jämnt och fint täckblad. Hyfsat lätt drag, bra konstruktion och brinner rakt och fint. Askan är vit utvändigt och bara aningen mörkare invändigt och hänger kvar bra. Smak av mandel, ljust bröd, grädde och peppar. Mild till medel i kropp och mild i styrka. Gördeln är av enklare sort; mörkblå med dess gula logga och text/dekorationer i guld - allt utan relief.

Betyg: Plus för konstruktion, brandegenskaper och förhållandet mellan kropp och styrka. Jag ger denna cigarr en stark trea av fem möjliga.

---[ Övrigt: ]----------------
cigarrlagret:
"
Allmänt:
Santa Damiana var ursprungligen namnet på en känd kubansk plantage och tillika en cigarrfabrik i Havanna med nordamerikanska ägare. 1990 återuppstod märket nu med Dominikanska republiken som hemadress.
Fabriken, Tabacalera de Garcia, som ligger i La Romana i närheten av den berömda badorten Casa de Campo, var på 90-talet en av världens modernaste tobaksfabriker och har utvecklat nya tekniker för kvalitetskontroll av handrullade cigarrer och är idag världen största tobaksfabrik.
Santa Damianas cigarrer är extremt välrullade och prisvärda. Märket har olika produktlinjer avsedda för den amerikanska respektive den europeiska marknaden. De amerikanska cigarrerna har en lättare blandning i inlagan än de Europeiska som är mer fylliga och smakrika. Santa Damiana är om inget annat anges HANDRULLADE.

Torpedo:
En välrullad torped med bra drag. En för formatet mild och fyllig smak. En lätt sötma med toner av mörka röda bär och söt lakrits.
Mycket prisvärd Rekommenderas!
"

jrcigars.com:
"
Wrapper: Connecticut
Binder: Dominican Republic
Filler: Dominican Republic

Mild-Medium Bodied

Santa Damiana is a traditional mild-to-medium Dominican blend with a blonde Connecticut Shade wrapper. It is very well made and has the classic mild and mellow flavors smokers expect from a premium Dominican cigar.
"

Tack till ][OpTiMuS][ för cigarren! :buga:
Cigars, cars, spirits, military and diversions: The good life.
Image
Post Reply