Page 1 of 1

Davidoff (Dominican) Entrecato

Posted: Thu 09 Jul 2009, 01:13
by Daniel P
Davidof Entrecato.jpg
Davidof Entrecato.jpg (3.33 KiB) Viewed 12852 times
Facon: Entrecato (Petit corona). 17x89 mm.
Paket: Låda med 20 st.
Pris: 1545:-/låda eller 85:-/st på Brobergs.se
Röktid: 30-50 minuter.

Kommentarer: Väldigt lätt drag. Smak av mandel och lite gräsighet och sommaräng. Askan är homogent gråmelerad och hänger kvar mycket bra. Brinner rakt och fint. Medel kropp och medel till full styrka. Efter hand kommer lite ljus choklad, bröd, mocka. Efter halva försvinner gräsigheten nästan helt och en mer mogen sötma kommer fram, tack och lov. Gördeln är Davidoff's vanliga vita med text och lite utsmyckningar med relief. Trevlig lunchcigarr e.d. om än "lite" högt prissatt.

Betyg: Plus för brandegenskaper, konstruktion och drag. Minus för det ofördelaktiga förhållandet mellan kropp och styrka. Jag ger denna cigarr en stark trea av fem möjliga.

Tack till Anders F för cigarren! :buga:

---[ Övrigt: ]---

Brobergs.se:
"
Zino Davidoff's filosofi var att det skall finnas en cigarr för varje tillfälle. Vilket gör att de olika serierna i flera format och storlekar erbjuder stor variationsrikedom med en kompromisslös kvalitet.
Tobakssorterna som används i Davidoffcigarrerna är:
Olor Dominicano (mild), San Vicente (medium) samt Piloto Cubano (stark).
Tobaken kommer från olika områden i Cibaodalen som ligger bredvid Santiago, alla med sin egen specifika karaktär. Plantan delas in i tre styrkenivåer beroende på vilken nivå bladen skördas. Tobak från tre årsskördar används för att få en perfekt konsistens och balans. Därefter lagras cigarrerna minst sex månader i en sista mognadsfas.
"